Известие

Collapse
No announcement yet.

Много трудно пали под 0 градуса 156 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ми като налея на мареята от нея и веднага гаси лампата на мотора...като сипя от простата и айде пак...
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

проблема при мен се оказа нещо като замръзване или задръстване а нафтата си е добра проблема и е че е с повече парафин инъче по други параграфи с нищо не е по лоша от ОМВ но няма значение .Така де значи замръзването става в едно желяза зад дюзите до помпата има един четирипътник където излишното гориво се връща и др.неща има и един датчик който си е цифра около350лв онзи ден в 4 часа сутринта беше -11 взех 3л гореща вода и полях там (верно водата се стича навсякъде ама си мисля че там ще е проблема)колко ще се затопли няма да е много желязото си е дебело и на -11 само докато показах ключа и си пламна,така че търся вече там проблема.
      156 1,9JTD 2000

Comment

Дизела по читавите бензиностанции се обработва с добавки против "пачосване"... и няма подобни ядове поне до - 22 (толкова показваше 156 за външна миналата зима в най-студеното време).
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от borislav82 Покажи съобщение
          проблема при мен се оказа нещо като замръзване или задръстване а нафтата си е добра проблема и е че е с повече парафин инъче по други параграфи с нищо не е по лоша от ОМВ но няма значение .Така де значи замръзването става в едно желяза зад дюзите до помпата има един четирипътник където излишното гориво се връща и др.неща има и един датчик който си е цифра около350лв онзи ден в 4 часа сутринта беше -11 взех 3л гореща вода и полях там (верно водата се стича навсякъде ама си мисля че там ще е проблема)колко ще се затопли няма да е много желязото си е дебело и на -11 само докато показах ключа и си пламна,така че търся вече там проблема.
          Като използваш туб оил ще си слагаш Кастрол ТДИ и после наливаш нафтата и така няма да замръзва!
          250мл е за около 16лв и стига за 250л гориво (или на 10л нафта се слага 10мл добавка), предпазва от замръзване и почиства сиситемата
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

аз по принцип като взимам добавки на всичките пише за 130л но аз си ги слагам в един резервоар ама от доста време небях слагал и сега си мисля че трябва и филтъра да сменя че кой го знае и той какво е станал.а нафтата на 10л има сигурно един литър парафин баси работата инъче за лято е удоволствие
            156 1,9JTD 2000

Comment

аз по принцип като взимам добавки на всичките пише за 130л но аз си ги слагам в един резервоар ама от доста време небях слагал и сега си мисля че трябва и филтъра да сменя че кой го знае и той какво е станал.а нафтата на 10л има сигурно един литър парафин баси работата инъче за лято е удоволствие
              Купи си Кастрол ТДИ както ти казах по горе, смени си филтъра и си готов!
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                Купи си Кастрол ТДИ както ти казах по горе, смени си филтъра и си готов!
                Ще си позволя една лека поправка - TDA Щото TDI е еретическо означение
                http://www.vilexauto.com/blog/2010/1...?-castrol-tda/

Аз го ползвам и не съм имал проблем с паленето - то не, че тази зима имаше по-ниски температури от -10'. Като екстра мисля, че има и леко падане на разхода с около 0-0,5 л/100км - но то може и да е въъображаемо
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Аз също използвам тая добавка вече 4-та зима и нямам никакви ядове - миналата година при -22 си запали съвсем нормално. При съотношение 1:1000 я даваха -26 градуса температура на замръзване на нафтата мисля.
                  sigpic
                  Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                  Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Проблемът ти е ясен и няма какво да търсиш.Просто зимата не се кара с "лятна" нафта.Добавките няма да те спасят от "високото" съдържание на парафини.Единственото,което спасява положението е добавянето на керосин или бензин.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                      Ще си позволя една лека поправка - TDA Щото TDI е еретическо означение
                      http://www.vilexauto.com/blog/2010/1...?-castrol-tda/

Добре де разбрахте ме

Аз го ползвам и не съм имал проблем с паленето - то не, че тази зима имаше по-ниски температури от -10'. Като екстра мисля, че има и леко падане на разхода с около 0-0,5 л/100км - но то може и да е въъображаемо
                      Добре де разбрахте ме

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                      Аз също използвам тая добавка вече 4-та зима и нямам никакви ядове - миналата година при -22 си запали съвсем нормално. При съотношение 1:1000 я даваха -26 градуса температура на замръзване на нафтата мисля.
                      Чиста работа, за мене това е единствената добавка с някакъв ефект!

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Проблемът ти е ясен и няма какво да търсиш.Просто зимата не се кара с "лятна" нафта.Добавките няма да те спасят от "високото" съдържание на парафини.Единственото,което спасява положението е добавянето на керосин или бензин.
                      Не се отразява добре керосина и бензина на Common Rail дюзите...
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от chaveto Покажи съобщение
                        Заради този тест съм дал 2к лв и накрая отидох и си купих 5 нови дюзи. Има си стендове за тестване на инжектори. Пак ви казвам, че инжектора може да връща 5мл за минута и да не работи както трябва.
                        Това, че инжектора на колегата е със завишено връщане не доказва, че проблема е от него. Ако проблема е от него, ще губи налягане в рейла........................
                        Колега той теста е много елементарен. Ако дюзата е така наречената "пикаеща" както казваш не винаги може да даде отражение в обратното гориво, но товая е много лесно установимо, защото двигателя не работи достатъчно равномерно и по метода на вадене на куплунга на дюзите една по една се установява коя е проблемната. Иначе щом има връщано обратно гориво повече от 10 мл/мин (при положение, че 6-7мл/мин е нормалното при изправни дюзи), дюзата подлежи на ремонт и според сервизните инструкции на BOSH ESI (tronic) се състои в смяна на разпръсквач и "0" пръстен (като може и само с "0" пръстен да мине, но за да се играе на сигурно и двете се сменят) и още една две дреболии, които е задължително да са нови при сглобяване на дюзата. Така че при връщане на по-голямо количество нафта вече си има проблем, но не е толкова фатален.
                        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          Не се отразява добре керосина и бензина на Common Rail дюзите...
                          А каква е една от основните съставки на добавките?
                          Просто в случая на колегата е недостатъчно.

Comment

Аз на никоя добавка не съм прочел, че съдържа бензин. Освен това познавам точно 3-ма, които си скапаха печките с добавка бензин.
                            AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                              Аз на никоя добавка не съм прочел, че съдържа бензин. Освен това познавам точно 3-ма, които си скапаха печките с добавка бензин.
                              Не съдържат бензин колега,а керосин.И не му препоръчвам да сипва бензин или керосин,а казвам,че само това памага да се разтворят парафините.

Comment

да върна темата малко по нагоре проблема още си го има възможно ли е от този датчик да е проблема http://www.3160.ru/index.php?productID=6282 и откъде евентулно да го взема че него откривам по магазините.Води се температурен датчик обогатител при студено време
                                156 1,9JTD 2000

Comment

Working...
                                X